Pharmakon drivs med milömärkt el

Pharmakon AB

Sajtkarta | 2018-02-23 | Language: Switch to English
 
 


Bakgrunden till Pharmakon AB

När Lars Wilöf mötte Gunnar Jegrelius någon gång i början på 70 talet föddes tanken hos Lars att starta ett företag för marknadsföring av Gunnars produkter mot pappers och massaindustrin .Gunnar hade på den tiden ett företag beläget i Vadstena som hette Glykocid.

Gunnar var medlem i Kungliga Vetenskapsakademien och rådgivare åt WHO (Världshälsoorganisationen) och FDA (amerikanska livs- och läkemedelsverket). Han var en miljövisionär som var före sin tid. 1981 gick han bort 60 år gammal och på toppen av sin karriär. Gunnar Jegrelius efterlämnade ett imponerande bibliotek på 6 miljoner dokument från 1600 tal till 1989. Dessa dokument behandlar i första hand ekotoxologi och toxologi.

Många av Gunnars recept används fortfarande och är mycket svåra att förbättra vad gäller effektivitet och miljödata. Efter Gunnars bortgång levde hans verk vidare genom lärjungarna Magnus Molander och Johan Lassus som bildade företaget Vadstena Kemanalys. Detta företag samarbetar än i dag med Pharmakon.

Dessa rader ser vi som en inledning. För den som är intresserad finns möjlighet att fördjupa sig på hemsidan http://www.jegrelius.se/Från vänster: Johan Lassus, Lars Wilöf och Magnus Molander


 Gunnar Jegrelius
  www.pharmakon.se